4 realistiska spel du måste testa

Spelindustrin växer otroligt fort med hundratals nya spel och uppföljare som släpps årligen. Spelindustrin omsätter stora summor varje år så det märks även av genom att grafiken och animeringarna blir mer verklighetstrogna. Här nedan kan du läsa om de mest realistiska spelen som går att spela just nu.

Red Dead Redemption 2

Kungarna av realistiska spel är utan tvekan Rockstar Games som ligger bakom en rad populära spel med öppen värld som bland annat Grand Theft Auto. När det kommer till realistisk grafik så är det dock Red Dead Redemption 2 från spelutvecklarna som sticker ut från mängden. Spelet är andra utgåvan i spelserien och släpptes redan 2018 men har fortfarande en grafik och spelkänsla som håller marknadens högsta standard. Handlingen utspelar sig 1899 och du intar rollen som den fredslöse Arthur Morgancasino-utan-spelpaus.net. Du kämpar dig igenom den tuffa och våldsamma miljö som vilda västern bestod av i kamp om överlevnad mot rivaliserande gäng, korrupta regeringsmedlemmar och allt som vildmarken kastar mot dig.

The Last of Us: Part II

Detta äventyrs- och skräckspel släpptes 2020 och är utvecklat av spelstudion Naughty dog och publicerat av Sony Interactive Entertainment. Ett virus har brutit ut som gjort att alla människor som kommer i kontakt med det förvandlas till köttätande monster. I denna postapokalyptiska värld handlar det om överlevnad och detta genom uppoffringar och att våga ifrågasätta

Ess - Kort

vad som är rätt och fel. I spelet följer du Joey och Ellie som skiljer sig väldigt mycket i ålder och har en form av pappa/dotter-relation till varandra trots att de inte är släktingar. Spelet har en djup handling med långa filmklipp mellan uppdragen. Grafiken är väldigt realistisk där du även har möjligheten att använda dig av den spelstil som passar dig bäst. Vill du skjuta dig igenom dina fiender så funkar det, men du kan även smyga om du gillar det mer.

Ghost of Tsushima

Sucker Punch Production är spelföretaget som ligger bakom detta äventyrsspel som släpptes 2020. Handlingen är baserad på den verkliga händelsen när mongoliska armén invaderade av Japan 1274. Du intar rollen som samurajledaren Jin Sakai och försöker slå tillbaka mot de invaderande trupperna. Detta genom att skapa allianser med andra ledare samt försöka överlista motståndarna genom strategi. Spelmotorn är välgjord med allt från välskapta rörelsemoment till trovärdiga slagsmålssekvenser. Grafiken i spelet är så realistisk att du ibland kommer vara tvungen att bara stanna upp för att njuta av de vackra landskapen du har framför dig.

Microsoft Flight Simulator (2020)

Det går inte att prata om realistiska spel utan att nämna Microsoft Flight Simulator från 2020. Spelet har en extremt realistisk grafik med flygplan som är exakta kopior av modeller från verkligheten. Spelet har kommit i ett flertal versioner och versionen innan denna släpptes 14 år tidigare, men det var värt den långa väntan. Versionen från 2020 använder sig av en nyskapande teknik där de med hjälp av AI och Google-kartor skapat en spelplan som är en exakt kopia av hela jordklotet i samma skala som verkligheten. Mer verklighetstrogen flygkänsla får du inte i spelvärlden.